Puterea naturală

a unei diete

bogate „în culori”

Cuvântul grecesc „fito” înseamnă plantă, în timp ce termenul „nutrienți” se referă la substanțele care stau la baza proceselor vitale. Fitonutrienții sunt compuși naturali din plante, care se găsesc în fructe și legume. Plantele produc fitonutrienți pentru a-și asigura dezvoltarea și pentru a se proteja de afecțiuni celulare sau boli.

Culorile intense ale fructelor și legumelor se datorează în mare parte acestor nutrienți. Fiecare culoare are un rol specific în menținerea sănătății, motiv pentru care este recomandat să consumați un amestec format din toate cele cinci culori. Asigurați-vă că îi oferiți corpului dumneavoastră fitonutrienții de care are nevoie pentru a-l menține sănătos și că veți consuma în fiecare zi, în mod echilibrat, alimente de toate culorile.

Consumați

suficiente fructe
și legume pentru

a vă menține

starea optimă 

de bine?

Cu toții știm că din cauza programului încărcat, a costurilor ridicate sau a disponibilității limitate, mulți dintre noi nu reușesc să își asigure aportul nutrițional necesar. Institutul de Sănătate Nutrilite pune un accent deosebit pe cercetare, motiv pentru care a comandat un studiu științific privind această problemă, concretizat în Raportul global privind fitonutrienții*. S-a descoperit cu această ocazie că 3 din 4 adulți la nivel mondial nu reușesc să îndeplinească recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care prevede consumul zilnic a 400 g de fructe și legume.** Există deci o discrepanță între aportul nutrițional necesar și cel real.  De fapt, majoritatea adulților ar trebui să își dubleze consumul de fructe și legume pentru a respecta în totalitate recomandarea OMS. Această discrepanță poate duce la o sănătate precară și poate avea ca rezultat numeroase boli cronice, precum obezitatea, bolile cardiace și osteoporoza.

Nucile, ceaiurile, cerealele, legumele, fructele și legumele reprezintă surse bogate de nutrienți din plante. Pentru a avea un organism sănătos și o viață activă, este necesară o dietă bogată în nutrienți. Fitonutrienții sunt compuși organici benefici, folosiți de plante pentru dezvoltarea armonioasă și pentru protejarea împotriva unor posibile afecțiuni. În fiecare zi se fac noi descoperiri cu privire la fitonutrienți. Experții de la Institutul de Sănătate Nutrilite își dezvoltă încontinuu cunoștințele privind modul în care putem soluționa carențele din dieta noastră. Pentru o stare optimă de bine.

* Raportul global privind fitonutrienții: o perspectivă globală asupra consumului de fructe și legume și a disponibilității acestora, precum și asupra implicațiilor aportului de fitonutrienți (The Global Phytonutrient Report: A Global Snapshot of Fruit and Vegetable Intake and Availability, and Implications for Phytonutrient Intake).
** Sursa: Organizația Mondială a Sănătății/Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. Dietă, nutriție și prevenirea bolilor cronice (Diet, Nutrition, and the Prevention of Chronic Diseases); Raport rezultat în urma întrunirii experților OMS/FAO la Geneva, Organizația Mondială a Sănătății, 2003 (Raport tehnic, seria nr. 916).